Το πολυβραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο Ντομάτα είναι ένας χώρος με ισχυρό αντίκτυπο.
Έτσι όταν το Sani Resortαποφάσισε ότι είχε έρθει ο καιρός για μία ανανέωση, ο σκοπός αυτής, ήταν η δημιουργία ενός χώρου με σύγχρονη ελληνικήταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.
Στόχος δε, η υλοποίηση ενός εστιατορίου που θα οδηγεί τον επισκέπτη σ’ έναγαστρονομικό ταξίδι με αφετηρία τις επιρροές του παρελθόντος και κατάληξη τις τρέχουσες γαστρονομικές αντιλήψεις.Στο διόρωφο εστιατόριο όλα αποκαλύπτουν μια απόλυτα αρμονική σχέση μεταξύ χώρου, τοπίου και ανθρώπων.
Ξύλινες επιφάνειες καιδάπεδα, παστέλ αποχρώσεις, ένα touch «γαλλικής εξοχής», όπως η μεγάλη ξύλινη ραφιέρα στον εσωτερικό χώρο, καρέκλες καικαναπέδες με αφράτα μαξιλάρια σε απαλό πράσινο χρώμα, καθώς επίσης και ο μπαξές με τα μυρωδικά στο πίσω μέρος του εστιατορίου,ξυπνούν όμορφες μνήμες και παράγουν θετικά συναισθήματα.
Η θέα, δε, του δεύτερου ορόφου - ο χώρος είναι διαμπερής - βλέπει καιπρος το Αιγαίο και προς τη Sani Marina, δημιουργώντας την αίσθησηστον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε νησί.
Στην Ντομάτα η παράδοση γίνεται η βάση για την ανάπτυξη μιας ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο στίγμα και άποψη. Κάτι που με απλάλόγια σημαίνει μενού από τον διάσημο σεφ Χρύσανθο Καραμολέγκο βασισμένα σε εποχικά και τοπικά προϊόντα, που παράγονται σεακτίνα 100 μιλίων από το σημείο χρήσης τους.
Μια διεθνής τάση με οικολογική διάσταση και προφανείς οικονομικές προεκτάσεις, αφούδίνεται έμφαση στις τοπικές παραγωγές, οι οποίες έτσι μπορούν να ενισχυθούν σημαντικά.
P r o j e c t d e t a i l s
Title: Tomata Restaurant, Sani Resort
Location: Κassandra Halkidiki