Oliva Ristorante
Κέρκυρα
Το Oliva Ristorante βρίσκεται στην περιοχή Νησάκι, στη βορειοανατολική Κέρκυρα. Στο οικόπεδο όπου υλοποιήθηκε το έργο, λειτουργούσε ένα παλιό ελαιοτριβείο, το οποίο αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα σχεδιασμού. Η μελέτη έγινε με βάση την ανάδειξη του genius loci. Βασική πρόθεση ήταν η αρμονική ενσωμάτωση σημαντικών παραδοσιακών στοιχείων, σε έναν σύγχρονο χώρο με ethnic και boho στοιχεία, τα οποία συμπληρώνονται από την κατάλληλη επιλογή επίπλων, φωτιστικών και διακοσμητικών στο χώρο.
Ο χώρος, ακολουθώντας τη φυσική τοπιογραφία, διαμορφώθηκε σε επίπεδα, ανάλογα με τις λειτουργίες και τις χρήσεις του καταστήματος (χώρος υποδοχής, χώρος εστιατορίου, cocktail bar, χώρος brunch, προβλήτα) με τέτοιο τρόπο, ώστε ο επισκέπτης να έχει άμεση οπτική επαφή με τη θάλασσα του Ιονίου πελάγους, από κάθε σημείο του χώρου.
Project details
Architectural design: Costas Gagos Architecture & Design
Photos: Mamalos Nikos