Το έργο αφορά στην κατασκευή του πρώτου farmers republic – του εγχειρήματος μιας ομάδας νέων ανθρώπων με στόχο να προσφέρουν ένα ξεχωριστό περιβάλλον διάθεσης προϊόντων. Οι βασικές λειτουργίες του είναι η αγορά παραγωγών, το παντοπωλείο και μια open plan κουζίνα.
Το κτίριο που επιλέχθηκε (1.200τμ) αναπτύσσεται σε μία στάθμη και χαρακτηρίζεται από το βιομηχανικό του κέλυφος και τα εμφανή δομικά του στοιχεία. Στόχος της μελέτης ήταν η δημιουργία μίας στεγασμένης αγοράς παραγωγών, στην οποία θα συνδυάζονται οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές και η ελληνική κουλτούρα, αναδεικνύοντας το φυσικό προϊόν.
Με οδηγό το διαθέσιμο φυσικό φως, η αγορά παραγωγών τοποθετήθηκε στο νότιο τμήμα του κτιρίου. Η είσοδος και η κουζίνα δημιουργούν έναν χώρο στάσης και συνάντησης - μία πλατεία στην μέση της αγοράς. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, σε σχήμα Π, με κάθε πλευρά της να εξυπηρετεί μία ξεχωριστή λειτουργία (ρόφημα, βιτρίνα, φαγητό). Η πλευρά που παρασκευάζεται το φαγητό δίνει την αίσθηση οικιακής κουζίνας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σεμινάρια μαγειρικής.