Next local - για να θυμηθούμε ό,τι ξέραμε και το έχουμε ξεχάσει.
Αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας την αρχική δομή του 1938,με ημιυπόγειο και ανώγειο, μια όχι συνήθης τυπολογία στη Θεσσαλονίκη. Στο ημιυπόγειο λειτουργεί ανοιχτή κουζίνα-παρασκευαστήριο, με stools και θέσεις φαγητού. Οι τουαλέτες εγκιβωτίστηκαν στον αιωρούμενο όγκο από μασίφ δρύινηξυλεπένδυση. Η ξυλεπένδυση σε συνεργασία με τις προθήκες κρασιών "διαπερνούν" και ενοποιούν τα δυο επίπεδα.Η ελαφριά μεταλλική σκάλα χαράχτηκε σε δυο σκέλη, ενώ το "πλατύσκαλο" έχει θέση εισόδου από το δρόμο.
Η μεταλλική κολώναστήριξής της, από το δάπεδο του κάτω ορόφου έως την οροφή του άνω, δίνει έμφαση στην ενοποίηση των δυο επίπεδων. Μεγάλα τμήματατων οροφών και της τοιχοποιίας επανήλθαν στην αρχική τους μορφή, κατά τις καθαιρέσεις των διαδοχικών πρότερων επεμβάσεων. Οχώρος του bar στο ανώγειο σηματοδοτείται, από την λευκή ξύλινη οροφή και από το γραμμικό φωτιστικό από παλιό γερμανικόεργοστάσιο. Massif δρύινη ξυλεία, μεταφερμένη από παλιά γαλλική αγροικία, αποκαταστάθηκε και εφαρμόστηκε στο δάπεδο.
P r o j e c t d e t a i l s
Title: Local/Thessaloniki
Type: Restaurant - cafe
Location: Thessaloniki
Architectural design: Karalasos Operaday Architects , W. Karalasos I. Anestidis,L. Akepsimaidis
Construction: Contrust
Photos: Vavdinoudis - Dimitriou / studiovd