Το 1837 κατασκευάστηκε το Μέγαρο Στεφάνου Σκουλούδη στην Πλατεία Συντάγματος από τον Γάλλο αρχιτέκτονα V. E. Poitrineau. Μετά τον θάνατο του Σ. Σκουλούδη το 1928, το Μέγαρο ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Αναστάσιο Μεταξά. Λειτούργησε για μικρό διάστημα ως παρακολούθημα του παλατιού που στεγαζόταν τότε στο κτίριο της Βουλής, και αργότερα, για λίγο, ως κατοικία πρωθυπουργού.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 αγόρασε το Μέγαρο ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καλκάνης ο οποίος το κατεδάφισε. Στη θέση του κατασκεύασε το ξενοδοχείο King George Palace. Η μελέτη και η κατασκευή έγινε από τον πολιτικό μηχανικό Δημήτριο Καλκάνη, με αρχιτέκτονα τον Νικόλαο Ζουμπουλίδη.
Το King George Palace λειτούργησε για πρώτη φορά το 1936. Ένας από τους πρώτους επισκέπτες του ήταν ο Βασιλεύς Γεώργιος ΙΙ.
Στο κτίριο έγιναν διάφορες επεμβάσεις με τελευταία αυτή του αρχιτέκτονα Ιωάννη Αντωνιάδη το 1955. Με αυτή προστέθηκαν οι 3 τελευταίοι όροφοι, και έτσι το κτίριο πήρε την τελική του μορφή το 1958.
Το 1988 το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας και το 1995 το εξαγόρασε η Τράπεζα Κρήτης. Μετά την εξαγορά της Τράπεζας από την Eurobank υπεγράφη σύμβαση ενοικίασης με ξενοδοχειακό όμιλο. Το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε και επαναλειτούργησε από το 2004 έως το 2012.
Τον Ιούνιο 2013, ύστερα από 3 μήνες εντατικών εργασιών για την ανακαίνισή του, το ξενοδοχείο King George – πέντε αστέρων – άνοιξε και πάλι τις πόρτες του με την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ‘Λάμψα’ Α.Ε. υπό την διαχείριση της Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. Στόχος του νέου ιδιοκτήτη είναι να προσφέρει στους επισκέπτες άνεση, ποιότητα, κοσμοπολίτικο αέρα και φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών. Η δαπάνη των εργασιών ανακαίνισης υπερέβη τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ.
Την ανακαίνιση του King George επιμελήθηκε ο αρχιτέκτων Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς με τους συνεργάτες του. Αναφερόμενος στο έργο, ο Αλέξανδρος Σαμαράς επεσήμανε ότι: “Η ανακαίνιση και αναβάθμιση του King George πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στην παράδοσή του. Οι αρχιτεκτονικές μας επεμβάσεις αποβλέπουν στην αναβίωση της αίγλης του ξενοδοχείου, τονίζοντας συνάμα τη σύγχρονη ‘προσωπικότητά’ του. Στόχος μας, να γίνει πάλι το King George ένα κεντρικό ορόσημο της Αθήνας”.